vrijdag 30 maart 2012

Mijn jurk

Het is zover.... Mijn jurk is af!
Maar voordat ik hem laat zien heb ik nog wat te vertellen.


Gister heb ik samen met mijn schoonmoeder de hele dag achter de lockmachine gezeten om te kijken wat er nu was. We hebben het gevonden: ik had de verkeerde garen! Dus ik heb toch nog gewonnen van mijn lockmachine haha. Nu nog leren en durven te werken ermee.

En dan nu...
De lang verwachte jurk! ik ben er erg blij mee:


Toevallig gister avond in de stad nog een witte bolero gekocht die er perfect bij past.
Dus mocht het wat frisser zijn en toch lekker weer kan ik het altijd nog zo dragen:



Er zijn wel puntjes die ik wat minder eraan vind maar dat zijn de foutjes die ik zelf weet. Een ander zal ze niet vinden tenzij die echt helemaal met de neus erbovenop zal zitten.
Een ding weet ik ook zeker: doorrijgen ga ik vaker doen want vind het toch wel fijn om dat spiekbriefje te hebben. Al kost het wel wat meer werk.


woensdag 28 maart 2012

Girls they wanna have fun!

Afgelopen zaterdag had Jamie een dansvoorstelling die ze mocht meedansen. Streetdance.
Harstikke leuk maar mega zenuwachtig dat ze was!  De avond duurde ook wel erg lang. Om half 11 waren we pas thuis samen. Gelukkig was Jade bij manlief gebleven.




Maar sinds die zaterdag middag, toen Jamie generale repetitie had van de dans en wij de fietsen bij de kinderboerderij hadden gezet, roept Jade steeds maar dat ze naar de kinderboerderij wilde. De schaapjes zou ze en moest ze zien!
Vandaag was het dan zover. Ik heb vanmiddag mijn meiden meegenomen naar de kinderboerderij.
Ze vonden het erg gezellig en ook al was het maar voor even. Ze hebben echt genoten, alleen de pauwen die los liepen vond Jade wel een beetje eng:






Erna zijn we gelijk doorgegaan naar de supermarkt want tja het was nu eenmaal mooi weer en onze ijsjes waren al op van vorige week! Vond ook wel dat ze een ijsje verdiende. Dus gauw wezen halen en heerlijk in onze tuin opgegeten.
Meiden hebben zich nog heerlijk vermaakt deze middag in de tuin.


Zelfs mama heeft genoten in de tuin!
Ik heb eerst een emmertje sop gepakt en een boener of hoe je zo'n harde borstel geval wilt noemen.
Flinke scheut schoonmaak middel erin en even de tuintafel opgepoetst. Ziet er weer mooi uit al zeg ik het zelf. Gezellig tafelkleed erover heen gedaan en mijn naaimachine erbij gepakt!
Helaas was de batterij van de camera leeg anders had ik er even een foto van gemaakt hoe ik erbij zat ;-)

Jullie zullen alleen nog heeeeeel eventjes geduld moeten hebben. mijn jurk is bijna af! Alleen nog de rits, zijnaad en de zoom. Maar moet eerlijk zeggen dat ik hem erg leuk vind en beter dan mijn jurk van een jaar geleden! Denk ook wel dat als hij zo lekker zit ik hem nog in andere stof zal maken!
Miss Frodo ik snap nu waarom je er meerderen van hebt gemaakt haha.

vrijdag 23 maart 2012

I feel good, the sun is shining!



Ondanks mijn gebrom van gister heb ik toch een zalig weekje gehad.
De lentekriebels heb ik ook duidelijk te pakken!
Bij mij begonnen de kriebels vorige week eigenlijk al toen ik de blog van
haar op donderdag 15 maart las. Een lege tafel... HEERLIJK!! Dus was ik gelijk eraan begonnen. Ook hier een eigen gemaakte etager van service gemaakt. Maar ja, tafel was nu wel leeg, maar mijn dressoir was een grote zooi. Dus die ook maar gelijk aangepakt. Dag erna zat ik er nog helemaal in, het gaf zo'n heerlijk gevoel! Dus hup een stofdoek over me tv kast en de vesterbank.


Gisteren had ik voor mijn ramen gedaan (beneden dan hoor), zowel buiten als binnen! Daarvoor moest wel mijn bank weg schuiven. Pfff wat een rommel lag daaronder zeg!
Hup gelijk opgeruimd en heel me woonkamer goed gestofzuigd en mijn keuken ook maar gelijk meegepakt.

Vandaag dan even wat rustiger aan gedaan met me huishouden. Wel even mega grote stapel was opgevouwen, een wasje gedraaid en buiten opgehangen (heerlijk als dat kan!) en nog een wasje gedraaid die morgen ochtend gelijk buiten gaat.


Zelfs weer even achter mijn vertrouwde nieuwe naaimachine gezeten (lockmachine maar laten staan). Het stof heb ik volledig gezig-zagd (zeg je dat zo?) en het figuurnaad is erin gestikt.
Nu de voering nog zig-zaggen en het figuurnaad stikken en dan kunnen we echt aan de gang!
Jaja het gaat echt gebeuren hoor! me jurk gaat eraan komen.




Ik heb even een plaatje van het inetrnet afgehaald om jullie te laten zien welke ik aan het maken ben. Toevallig lijkt mijn stof heel erg op deze hierboven. Wat ik niet ga doen is de petticoat. Vind het wel mega leuk maar past niet echt bij mij.


Qua eten doen we vandaag een beetje lui. Had zo geen zin om te koken dus hup een pizza in de oven gedaan. Kids smullen er heerlijk van en dan als toetje nog een cornetto om ze extra te verwennen ;)

donderdag 22 maart 2012

bey bey lockmachine

Ja ik denk er echt serieus over na om de lockmachine (silvercrest van de lidl) weg te doen.
Waarom?
Mmmm waar zal ik beginnen?
Voordat ik echt kan gaan naaien ermee ben ik uren bezig om de spaning en draden goed te krijgen. De onderste (lijn 1 en 2) gaan vaak uit de naalden onderin. Blijven ze daar eindelijk in zitten dan breekt er een andere draad...
Voordat ik echt aan het werk ga probeer ik natuurlijk wel op een proeflapje. Naai / lock ik een rechte lijn en kijk ik erna hoe het is gegaan: redelijk goed op hier en daar een lubber lus pffff

Ik begin het zo zat te worden!
Naaien hoort toch leuk te zijn? Ik heb door dat ding tegenwoordig minder lef en aan geduld ontbreekt elk spoor.
Dus ik denk dat ik mijn zomerjurk maar gewoon "ouderwets" op de naaimachine ga maken en dan maar weer terug zigzaggen.

Iemand tips?

woensdag 21 maart 2012

nog eventjes geduld

Het lijkt misschien dat ik stil zit en niks meer doe maar in tegendeel is waar.
Oke achter de naaimachine is het wat rustiger maar alles zit nog in voorwerk.

Vorige week wat meer tijd aan mijn huishouden gegeven en heerlijk me benedenboel opgeruimd. Klaar voor de lente!

Wel had ik vorige week stof geknipt voor mijn jurk.
Zaterdag het doorhalen ervan gedaan. Tja ik doe dat niet vaak maar nu maar even wel. Voor mensen die niet weten wat ik bedoel: rijggaren dubbel en met erg losjes langs het patroon naaien. Ook de aantekeningen zoals streepjes tot waar een rits komt enzo naai ik er losjes op. Na het doorhalen haal ik de stof van elkaar en zorg dat de draad ertussen strak staat (dus geen lussen meer zijn) en knip het los. Zo blijft er rijggaren zitten en heb je je patroon op je stof staan, een handig spiekbriefje zeg maar.
Dit doe ik dus niet altijd met mijn patronen maar aangezien het weer lang geleden is dat ik wat voor mezelf heb gemaakt en ik dan wat precieser ben leek me het wel fijn om even een spiekbriefje te hebben.

Vandaag heb ik de voering geknipt en ben ik bezig om die door te halen. Daarna gaat het echte werk beginnen. Vind het doodeng hahahaha.

Maar eerst heb ik nog beloofd om met Jade vanmiddag een cake te bakken.

vrijdag 16 maart 2012

1 klaar

Het is me gelukt!
Heb iets af gekregen!

De letters heb ik vastgemaakt met dubbelzijdig plak vliseline (ook wel vliesofix).
Hij sluit door een druk knoopje.
Deze komt om een bijbel te zitten van mijn nichtje.


Wat betreft mijn naaimachine:
Ik krijg een nieuwe van Matri!! Dus ben helemaal blij!
Ik vermoed dat ik hem morgen binnen zal hebben dus kan ik vanaf dan weer op mijn eigen naaimachine werken. Ondertussen heb ik die van mijn moeder in gebruik en staat mijn lockmachine er ook nog wel. Al maak ik nog niet zoveel met me lockmachine.

woensdag 14 maart 2012

Bijna bijna bijna

Komt het nog af?
Die vraag stel ik me de laatste tijd wel erg vaak af.
Maar ik geloof wel dat het af gaat komen hoor.

Vandaag opzich wel een heerlijk dagje. Alleen jammer dat mijn naaimachine alweer terug naar Matri moest. De naald raakt steeds het plaatje waardoor de naald uiteindelijk brak. Hij zou gemaakt zijn maar toen ik vorige week er weer eens achter zat was het weer raak. Hetzelfde probleem. Was ik even blij dat de machine van mijn moeder er nog stond!

Vanmiddag had Jamie een vriendinnetje en Jade was heerlijk aan het keuvelen en later zelfs nog aan het kliederen met vingerverf.
Daardoor heb ik even verder kunnen werken aan de bijbelhoes voor mijn nichtje.
Was van plan om haar naam erop te zetten met transferpapier van de Action. Was opzich wel gelukt trouwens. Alleen beetje jammer dat je zwarte letters niet duidelijk zag op paars en daarbij haar naam op z'n kop erop kwam. Waarschijnlijk even een moment gehad dat ik er niet helemaal bij was met me gedachten. Heb al idee hoe ik het ga oplossen maar eerst even afwachten of mijn nichtje het idee ook leuk vind. Dus ligt het weer even stil.

Tja dan die trui die ik nog aan het breien ben...
Bijna lente...
Maar achterpand hoeft nog maar een klein stukje en kan dan aan de mouwen beginnen.

Jurkje van Jamie gaat ook nog wel komen maar daarbij wil ik hulp hebben van mijn schoonmoeder dus die staat in de wacht. Een voordeel daarvan is dat het gelukkig nog geen zomer is.

zaterdag 10 maart 2012

stofjes overnemen of ruilen


 Zoals beloofd zijn hier de foto's van de stofjes die ik weg doe
Mocht er iemand intresse hebben, laat maar een berichtje achter. Heb ze nog niet opgemeten maar wil eerst weten of er uberhaupt wel intresse in is.




  

  Middelste stofje is eigenlijk een lakentje maar kan vast nog wel wat anders van gemaakt worden ;)





Dit is fleece. Aan de ene kant is hij paars met witte stippen
En aan de andere kant is hij wit met paarse stippen






Linkse stofje is katoen
Middelste is een glad stofje
Rechtse stofje is een rib (die heb ik 2x)





Linkse stofje is weer een glad stofje
Middelste stof is weet ik niet precies. Hij is opzich wel wat gladjes maar niet zoals het eerste. Heb er een keer een bijbelhoes mee gemaakt.


Middelste stofje heeft een motief met mini gaatjes. Weet niet of het goed overkomt op de foto. Mocht je nieuwsgierig zijn en het komt niet goed over moet je maar een gil geven. Dan zal ik een nieuwe foto proberen te maken die wel duidelijker is.



Linkse stofje voelt zachter dan het linker witte stofje. Die voelt wat stugger.
Middelste is fleece maar is geen complete lap. Zie verdere foto's




Deze 2 foto's geven aan hoeveel het is van die stof


Dit is een rib stofje. Ook deze is niet mega groot meer. Zie foto hieronder om te zien hoe groot hij nog is.



 
Speciaal voor MissFrodo:


donderdag 8 maart 2012

Opruimen at Mees

Ik had vandaag eens zin om gewoon tussen al me stofjes te gaan neuzen en eens goed te gaan kijken wat ik nu echt nog leuk vond om te bewaren.


Volgens vele op facebook zou de stapel wel meevallen, maar om eerlijk te zijn vond ik de stapel aardig hoog worden voor stofjes waar niks mee gedaan werd. Vandaar mijn opruiming.

Mijn resultaat?
  • 1 vuilniszak met restjes wat gewoon de weg gaat.
  • 1 vuilniszak met stofjes waar ik hopelijk iemand anders blij mee kan maken


En uiteindelijk voor mezelf:
  • 1 doos met restjes wat ik wil bewaren
  • 1 doos met stof lappen waar ik nog wat mee ga doen ooit
  • 1 klein stapeltje om in mijn kast in de hobby kamer te leggen waar ik voor de komende tijd mee aan de slag wil.

Mocht er iemand zijn die intresse heeft in de stoffen (overnemen / ruilen), laat het me maar weten.
Zal binnenkort een goede overzichtfoto maken van die stoffen.

En nu maar hopen dat ik vanmiddag nog even de ruimte krijg om achter me naaimachien te zitten.
Wil iets snels maken. En aangezien ik binnenkort bij mijn nichtje op visite ga en haar een bijbelhoes heb beloofd denk ik dat ik daar maar eens aan ga beginnen.

 

maandag 5 maart 2012

Liebste Liefste Lovely


Deze award wordt uitgereikt aan bloggers met minder dan 200 volgers
om ze eens extra in het zonnetje te zetten... en in de hoop dat ze hierdoor
veel nieuwe vrienden en volgers zullen krijgt!
Liebster is Duits en betekend "liefje"of "geliefde"
maar je kunt het ook vertalen als "favoriete".
 
Deze award werd aan mij gegeven door MissFrodo
Dankjewel Esther!!
 
Nu begreep ik dat ik aan de beurt ben om deze award aan anderen uit te delen.
Maar vind het niet helemaal eerlijk dan aangezien ik maar 5 volgers heb hahaha.
Dus misschien eerst maar even meer volgers zien te krijgen?
 
Hoe dan ook... Ik vind het wel erg leuk dat ik hem heb gekregen.
Je voelt je toch weer gewaardeerd.
Ik zal zeker me best doen om mijn blog leuk en levendig te houden.
En hoop in de toekomst meer volgers te krijgen
 

zaterdag 3 maart 2012

Ideale huisvrouw?

Bestaat die? nee tuurlijk niet!
Maar is soms wel leuk om je best te doen om de ideale huisvrouw uit te hangen toch?

Zo'n dagje heb ik vandaag volgens mij.
*Mijn was die voor het eerst dit jaar buiten hangt
*Broeder gebakken voor manlief omdat hij daar zo gek op is
*Tussendoor nog een beetje breien, want het truitje moet natuurlijk ook nog wel een keertje af.


Zou ik geslaagd zijn?
Vrees van niet. Maar het antwoord stond hierboven eigenlijk ook al wel: zij bestaat niet.
Vanmorgen had ik al wat boodschapjes gedaan, maar kwam zojuist achter dat ik brood ben vergeten te kopen. Gelukkig moet ik nog die kant op om 2 rozen te kopen. Wie weet verwen ik mezelf dan toch ook nog even met een bosje bloemen. Want vind wel dat ik het goed doe vandaag!

Dus vrouwen! Geef jezelf af en toe een schouderklopje, een complimentje. Want ieder doet het goed op zijn manier!!

vrijdag 2 maart 2012

helaas pindakaas

Tja het is echt zo...
Het jurkje voor Jamie is officieel mislukt!
Zoals ik hiervoor al typte bleek hij eerst te wijd te zitten. Vanmorgen alle moed verzameld en hem smaller gemaakt. Maar wat bleek... Nu is hij te smal!
Baal er als een stekker van want vond vooral de stofjes erg leuk en waren niet echt goedkoop naar mijn portomonee (love de markt in dordrecht, met name de kraam van lucien!).
Heb al even zitten kijken of ik hem dan kan maken voor Jade. Gewoon zelfde breedte aanhouden en lengte inkorten. Maar ook voor haar schijnt ie iets te smal te zijn... Om er een extra stukje stof tussen te zetten lijkt me niet mooi.
Nu dus verzinnen wat we er dan mee gaan doen. Iemand ideën voor me?

Ik ben dol op het spieken bij andere bloggen. En kan dan soms zo jaloers worden. Hebben jullie dat nou ook?
Zulke leuke stofjes, mooie jurken en rokjes! Geweldig!
Misschien eens tijd dat ik weer wat voor mezelf ga maken.

De volgende stoffen heb ik dan ook echt voor mezelf in de kast liggen.
Het blauwe stofje is katoen en de wit met zwarte bloemetjes is een tricot.
Veel jurkjes die ik tegen kom zijn van tricot maar vind deze tricot er niet echt gepast voor.
In de knipmode juni 2011 staan hele leuke jurkjes enzo. Maar ben zelf klein en wat fijntjes. Maatje 32 / 34 maar af en toe pas ik ook een 38. Dat weerhoud me soms om te beginnen aan een patroon. Bang weer een stofje te verpesten.