woensdag 12 september 2012

de avonturen van afgelopen tijd

Als eerste sorry voor me schrijffouten want krijg de letters niet goed. Instellingen staan verkeerd op de laptop, maar ik weet dat jullie me tekst wel zullen begrijpen.

Van de week had ik weer even leuke ideen om te gaan doen.
Zo had ik 2 pakken broodbak spul gekocht. Een machine heb ik niet maar wel een oven. Dus moet te doen zijn toch? Nou nee helaas, niet voor mij weg gelegd.... Keihard en veelste klein. Ik geef het op ermee. Vanmorgen maar gauw 2 broden bij de aldi gehaald. Zitten we in ieder geval veilig.
Toen bedacht ik dat ik het jurkje voor Jamie eens wilde afmaken en gelijk de hoop had het naaien weer een beetje op te pakken. Maar het viel niet mee. Hij was mega stoffig en onderdraad maakte grote lussen. Maar dat heb ik gelukkig kunnen oplossen door hem goed schoon te maken, te oliën en het schroefje van het spoeltje iets aan te draaien. Het jurkje is nu bijna af en kreeg al een bestelling van me jongste dochter om een rose jurk te maken voor haar... Ze houd niet zo van jurkjes en vraagt er nooit naar dus stond wel even raar te kijken. Maar de ideën komen weer en heb alweer een klein lijstje van wat ik allemaal wil gaan maken.
En toen gister avond...
We hadden een mooie krop andijvie uit de tuin. Leek me heerlijk om dan maar een andijvie stampot te maken. Aardappels waren al gaar en de spekjes waren gebakken, eitje ook al gekookt. Dus alleen de andijvie hoefde nog maar. Ik dat ding snijden.... Krijg ik me toch de schrik van me leven! Snij ik zo in een naaktslak BAH! En dat beest leefde erna nog gewoon... brrrr....
Uiteindelijk wel de andijvie afgemaakt en de kids hebben er lekker van zitten eten. Maar manlief en ik... nee dankje. Mijn trek daarin was totaal verdwenen en kreeg me man zover om de frituur aan te zetten haha. Hij had nog 2 gevulde scholletjes meegenomen dus was het fish en chips voor ons.


Tijdje geleden had ik wel echt iets lekkers gemaakt. Had zin in aardappels `s avonds maar geen gekookt of gebakken. Dus bedacht om zelf rosti rondjes te gaan maken. Aardappels raspen, olijfolie doorheen, kruiden enzovoor. Die keer had ik bieslook gepakt, knoflook, zout en peper. En moet zeggen, het was echt lekker. Dus die houden we erin. Ik had ze als kleine rondjes gemaakt. Vandaag (ja echt vanmorgen al trek in) had ik er een grote schijf van gemaakt, maar kleine rondjes zijn makkelijker te bakken vind ik zelf.

1 opmerking:

  1. En die bak je in de koekenpan? Klinkt wel erg lekker.

    Enne nu heb ik weer gelachen om je slakverhaal, sorry ;)

    BeantwoordenVerwijderen