vrijdag 24 augustus 2012

moestuin update

Ik vond dat het weer tijd werd om jullie te laten zien hoe het met me moestuin gaat aangezien sommige het ook best leuk vinden om het te volgen.
 
 
 
Van links naar rechts. Het grote plantje is nog steeds de prinsesse boontjes die nog een paar bloemetjes heeft zitten. Dus nog even en dan gaat die weg. Daarachter staan 3 mooie kroppen andijvie. Voor de sperzieboontjes staan een spitskool. Helaas al wel aardig aangevreten maar we zullen zien wat er nog van wordt. Onder de flessen staan rucola plantjes. Waarom ze onder flessen staan? een soort kasje voor ze dus kunnen ze hopelijk iets harder groeien en zo kunnen de slakken er niet goed bij. En helemaal rechts zie je winterprei maar is op deze foto bijna niet te zien.
 
 
Van links naar rechts. rijtje worteltjes, rijtje paksoi, daarnaast vooraan wat rode bieten (geen idee of dat nog wat wordt) daarachter spitskool en achteraan bij het geruite hekje pastinaak en dan zit er ook nog 2 mini rijtjes radijs verstopt.

 
Vanaf plankje: Onder de flessen die je hier ziet staat boerenkool, vooraan 2 rijtjes radijs, en je ziet 2 spruitenplantjes en achter het boompje bosui.

 
Van links naar rechts: Onder de fles en bij 1 "stokje" bloemkool, voorste rijtje radijs, na eerste plankje in dat vak spinazie winterreuzen, en daarna een vak rode rand pluksla


Zoals jullie zien worden me plantjes wel aardig aangevreten (op me andijvie na dan). Vanmorgen haalde ik dan ook 6 grote naaktslakken uit de tuin. De broccoli heb ik er vandaag uit gehaald zodat ik weer wat plaats had om te zaaien. Op die plaats staat nu de paksoi en worteltjes.
De bramenstruik hangt ook weer vol dus ik vanmiddag met de kids even lekker plukken.
De bieslook wat eerst in de tuin stond heb ik nu in pot gedaan want dat bleek een vaste plant te zijn. Geen idee of het gaat werken in pot maar is te proberen.

De prei zag je op de foto bovenaan niet goed dus daarom nog even een duidelijkere foto:


Ja ondertussen ben ik er wel achter wat nu bosui is en welke nu prei daar ben ik stiekem toch wel blij om.

Ook de courgette gaan goed. Tenminste... 1 plant dan. Van de week de eerste bloem erin open gehad. Zo mooi!!! En vandaag de 2de bloem. Ben benieuwd hoe groot de courgette zal worden en hoe of wat want alleen de vrouwelijke bloemen hebben nog maar open gestaan... Maar ik wil me daar nog eens in gaan verdiepen.

 
Het is net een gezichtje hahah een mooi zonnetje!
 
Ook de eerste rode peper is er!!!

De peper die eronder hangt is nu rood aan het kleuren.

ik moet eerlijk zeggen ik ben best tevreden voor het eerste seizoen! Het is wat uitvinden en ontdekken hoe dat gaat maar we komen er wel.

Gisteren bestelde ik bij www.hobbyzaden.nl nog wat zaadjes:
worteltjes- early nantes 2
paksoi - ivory f1
peper (zonder hitte) zavory
pompoen- uchiki kuri
afrikaantjes - bolero (eetbaar!)
broccoli - premium crop f1
En ik had ze vandaag gewoon al in de bus!!! Super! het leuke is ook dat het niet veel geld kost en niet mega veel zaadjes hebt. Gewoon leuk dus voor de kleine moestuin.

Vorige week zijn we nog naar de intratuin geweest en zijn daar geslaagd voor een mega luxe termomether

 
Hij hangt boven mijn moestuin. Leuk he?!

Nog nieuwsgierig naar de opbrengst van mijn worteltjes? Heb ze deze week allemaal uit de tuin gehaald:


De kids vinden het ook super leuk om ze mee te mogen nemen naar school. Daar voel je je als moeder dan ook wel trots op hoor!


Zoals jullie merken ligt het naaien nog steeds stil. Ach ja de moestuin is nu eenmaal ook erg leuk en heb gewoon even geen zin. Jullie zullen vanzelf wel weer merken als ik de naaimachien tevoorschijn zal halen ;)

Groetjes!!

1 opmerking:

  1. Leuk, jouw moestuintje volgen... En die courgette bloem is inderdaad net een zonnetje. Heel mooi!!!

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen