zondag 1 april 2012

Maten

Ik heb zin om weer wat te maken. Maar ja eerst wil ik heel graag het jurkje voor Jamie zien te redden. Ik heb alleen maar geen idee hoe!! HELP!!
Ik dacht slim te zijn om nu maar eerst de maten van Jamie op te nemen.
Zo gezegd zo gedaan. Even een bizzkids erbij gepakt om te kijken hoe je moet meten en gelijk te vergelijken aangezien het patroon uit de bizzkids komt.

Jamie der maten:
bovenwijdte: 56 cm

taillewijdte: 54 cm
heupwijdte: 58 cm
ruglengte: 26 cm

Eens even kijken waar ze onder valt dan bij de bizzkids....WAT???
Zal even hun maten voor jullie neerzetten.

Maat 80:                          92:                           104:                         116:
 • 50 cm                     54 cm                       58  cm                     62 cm
 • 50 cm                     52 cm                       54 cm                      56 cm
 • 52 cm                     56 cm                       60 cm                      64 cm
 • 21 cm                     23 cm                       25 cm                      27 cm

Maar zou het dan betekenen dat ik maat 104 moet aanhouden?? Jurkje wat ik heb geknipt is een 128. Kwa lengte is het wel goed maar ja die wijdte....
Snap er geen bal van.

Heb ook gelijk Jade haar maten opgenomen en daarvoor kan ik netjes maat 92 aanhouden. Die meid die heeft me toch een partij heupen hahaha.

Maar goed, nu dat jurkje nog.. Weet nog steeds niet hoe ik het moet aanpakken omdat ik teveel had afgeknipt aan de zijkant. Had alle stroken al aan elkaar en toen zijkant stuk afgeknipt maar blijkbaar te veel. Jurk zal waarschijnlijk toch stuk korter gaan worden. De jurk loopt breed uit dus dan maar naar haar bovenwijdte kijken en daar 2 cm bij tellen of 4 cm? En vanaf die maat (aan de bovenkant dus) maar afknippen? En een nieuwe bovenstukje aan zetten.. Tja ingewikkeld he? Snappen jullie het nog?

Het gaat om patroon 4112 uit zomer 2009

7 opmerkingen:

 1. hihi welk jurkje is het? kijk ik even mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. patroon 4112 uit de zomer bizzkids 2009. De jurk staat ook voorop. Het rechter meisje heeft een soort zigeuner jurk aan tot op de grond ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die ja die is leuk maar goed daar heb je niets aan ;)
  Als je de patroondelen nou vergelijkt met een bestaand goed zittend aansluitend kledingstuk? Dat doe ik tegenwoordig vaak, behalve met dat vissenjurkje en die is daardoor dus ook veel te kort geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik het opgelost heb!
  Ik heb namelijk 2 panden (zijvoorpand en zijachterpand) waar de rits tussen komt te zitten te smal nu. Nu heb ik het achterzijpand laten zitten ook al is die te smal (want maatje 128 is te wijd) en heb toch nog een reep zwarte aardbeien gevonden en gewoon gekeken of ik daar de zijvoorpand nog uit kon halen. Dus de te smalle zijvoorpand heb ik wel weg gedaan (wel even bewaren voor reserve) en die zijvoorpand uitgeknip. Wel wat meer op de lijn zelf ipv met 1 cm extra en niet op de recht op draad ofzo gelet anders ging het niet passen. Maar ja het is toch katoen.... Mocht het nu nog net te smal zijn kan ik van dat pand die ik als reserve heb toch nog een strookje gebruiken.
  Snap je hem nog hahaha
  Nou goed het wordt spannend! Maar heb er weer wat meer vertrouwen in!

  Maar ik ga jou tip onthouden! Juist daarom ook had ik Jamie haar maten nu maar eens opgenomen om te kijken hoe of wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komt vast goed, ben benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ilse,

  Leuk dat je mn blog gevonden hebt, welkom! Er zijn veel creatieve mensen online zeg :)Succes met het jurkje, ben benieuwd hoe het eruit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!
   Er zijn zeker veel creatieve mensen. Het leuke is dat ze mij in ieder geval goed weten te inspireren. Zo heeft dat jurkje wat je hebt laten maken mij ook weer geïnspireert. Wil ook wat met die kleuren gaan doen in marine gebeuren voor mijn dochtertje. Toevallig vandaag leuke bootschoentjes gekocht voor der voor een prikkie bij wibra. Dus nu nog eens kijken wat we gaan maken. Maar ja eerst me lijstje nog afwerken.
   Wat betreft mijn jurkje die ik aan het redden ben: hij past nu om der bovenlijf yeah!!! Wel wat foutjes maar ga nog kijken of ik dat weg kan foefelen. Komt vast wel goed. En dan komen er ook nog spagheti bandjes aan dus moet helemaal goed komen. Heb er weer meer vertrouwen in gekregen gelukkig.

   Verwijderen