donderdag 5 april 2012

Hoe alles begon

Gister was het niet echt mijn dag. Maar de avond maakte een hoop goed!

Ik werd vroeg me bed ingestuurd door mijn man.
Er kwam een film die ik dolgraag wilde zien en zo kon hij even rommelen in huis. Want er kwam gister niks van mijn huishouden terecht.


20.30 uur Het was zover: Julie and Julia.
Leuke film!! Julie die blogt over het maken van de recepten van Julia.
Daardoor ging ik wel bij mezelf nadenken:
Waarom blog ik?
Dus bedacht dat ik vandaag maar een een blogje wilde schrijven met mijn redenen van bloggen.


Zoals jullie dus doorhebben zijn mijn hobby's breien en stikken / naaien.
Het breien ligt nu wel een beetje stil eigenlijk maar dat is ook omdat het langer duurt voordat je resultaat hebt. Ben al sinds de winter bezig met een kabeltrui voor de jongste. Ben nu bezig met 1 mouw, dus moet nog de andere mouw, in elkaar zetten en dan boorden.

Stikken / naaien is het resultaat sneller.

Hoe is tot breien en naaien kwam:
Ik was zwanger van Jade en zag mijn schoonmoeder wel eens leuke dingen breien. Toevallig had ik vroeger leren breien van mijn moeder. Dus dacht ik ga eens kijken of ik het nog kan. recht en averecht. Oke belangrijkste kon ik nog. Maar nu... Hoe maak je een truitje? Hoe meerder je? Hoe minder je? hoe zet je op? Al die vragen kwamen boven. Maar alng leven het internet. Via youtube, ja echt waar!, heb ik mezelf verder leren breien.

mijn eerste trui die ik breide
Daarbij had ik gelijk een boek gekocht: "300 breitips en technieken". Ben nog steeds erg blij dat ik dat boek heb gekocht. Heb er nog steeds erg veel aan!.
Ook op hyves vond ik leuke clubjes dus sloot me daarbij aan. Kreeg contacten met mensen en leerde daar zelfs van iemand hoe ik moest inbreien.
eerste inbreiwerk, geboorte cadeautje voor mijn neefje
Zelfs breien met kralen heb ik geprobeerd maar heb er nog nooit echt wat van gemaakt:


Maar toen werd het breien minder. Het duurde en duurde maar voordat mijn werkjes af kreeg.
Al die tijd zeiden mijn schoonouders dat ik ook maar eens moest leren naaien. Maar ja dat moeten... daar hou ik niet van dus ik wijgerde. Totdat ik het toch eens ging proberen met wat hulp van mijn schoonmoeder en moeder.

dit is de voorkant
Komt uit bizzkids
sorry krijg hem niet gedraaid. Blog zelf heeft hem zo gezet
Maar zo hebben jullie toch idee hoe de achterkant is
Natuurlijk veelste hoog gegrepen gelijk voor mij maar ja waar een wil is is een weg. Toch? En met wat hulplijnen ben aardig gekomen. Natuurlijk met wat foutjes maar ach... foutjes mogen en maakt iedereen wel eens.

Mijn breiewerk ligt zowat stil. Oke op die kabeltrui na die ik nog eens hoop af te krijgen.
Maar dat naaien vind ik wel erg lekker en leuk om te doen. Het geeft me ook een stukje ontspanning! En man wat voelt het goed als het gelukt is en je kids erin stralen als ze het aan hebben.


Op facebook heb ik al een eigen album gemaakt met mijn werkjes. En via facebook ben ik in een groepje terecht gekomen van moeder die stikken / naaien. Erg leuk. Je geeft elkaar advies, bekijkt elkaars werk... Erg gezellig.
Enkelen daar hadden een blog. En op die manier ben ik gaan rondsnuffelen op blogland.
Wat een boel mensen die zo creatief zijn zeg! Erg leuk!
Dus vond dat ik ook eens mee mocht doen. Tja maar dan moet je ook een titel verzinnen natuurlijk en daarin ben ik niet mega creatief maar goed, niks mis met "het leven van een mees" toch?


Plaatjes schieten en ze op mijn blog zetten met een verhaaltje erbij. Erg leuk allemaal. En al helemaal als je reacties krijgt. Je wordt erdoor wat zelfverzekerder en door anderen te volgen blijft mijn hobby geprikkeld en vind ik weer steeds nieuwe inspiratie. Het jammere alleen is wel dat ik soms teveel ideën heb dat ik mezelf niet een meer kan bijhouden haha.

Maar wat ik nou niet snap...
Als je kijkt bij statestieken en ziet hoeveel mensen je blog bekijken en dan maar ziet dat je een paar volgers hebt.. Wat is het wat jullie tegen houd om mij te volgen? Is er iets wat ik anders moet aanpakken of wat? Ach opzich is het maar een kleinigheidje die volgers. Reacties zijn leuker !


Ondertussen heb ik mijn naaimachine nu alweer bijna 1 jaar (gekregen van mijn man voor mijn verjaardag) en wil hem absoluut niet missen!

Heb er zelfs een lockmachine bij gekocht (van de lidl). Moet daar nog wel wat meer mee leren en durven te werken maar moet toch ook lukken?


Ook dit jaar krigj ik een mega leuk cadeautje voor me verjaardag van mijn lieve vent!
2 meter stof, rood met roosjes, vlinders en vogeltjes. Ik moet hem nog wel ingepakt laten zitten natuurlijk want ben nog niet jarig. Daarbij krijg ik het meest besproken boek, die je overal op blogwereld tegen komt: allemaal rokjes.


Mijn lijstje om dingen te maken wordt ook weer aangevuld want kwam gister toch zo'n mega leuke jurk tegen op blogland! Bij haar zag ik de super leuke jurk.
Toevallig had ik gister bij de wibra leuke bootschoentjes gekocht voor jade en na het zien van deze jurk beginnen mijn hersenen te denken en te vormen: een jurkje in die kleurtjes voor mijn jongste mees.


Maar eerst maar even alle andere werkjes afmaken en wie weet op het stoffenspektakel (voor mij 9 mei) kom ik nog wel een leuk stofje tegen hiervoor.

Wat betreft de film van gister... Ik heb hem helaas net niet af kunnen kijken omdat ik in slaap was gevallen. Maar ik ga hem nog wel een keerjte aanschaffen heb ik besloten ;)

5 opmerkingen:

 1. Ik ben nu wel benieuwd naar dat facebook naaiclubje ;) Probeerde je al te zoeken op facebook maar is nog niet gelukt.

  Wat dat leden betreft, ik snap nooit zo goed wat je voordeel is als lid, bedoel ik heb je blog op lijstje van blogs die ik volg gezet en dat is handig maar als lid geen idee?
  Maar volgen doe ik je dus wel ;)

  Enne dat jurkje wat je op dat andere blogje had gezien vind ik ook zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anders voeg je mij toch toe op fb? ;)

  Tja ik wist niet dat je ook mensen op je blog volg lijst kon zetten zonder lid te worden. Dus ik ben overal lid hahaha.

  Ja super he dat jurkje! Zou hem zo aan willen trekken hihi.
  Maar ja heb nu nog ruzie met dat jurkje uit de bizzkids voor Jamie. Zag net dat ik de passen verkeerd heb overgenomen en verkeerd uitgeknipt. Maar ja nu maar anders. En verder hopen op eigen inzicht goed af te krijgen. Snap ook niet veel van de tekening hoe je de patronen moet uiknippen. 3x B lijkt me erg veel dus heb nu nog maar 1x gedaan en eens zien hoever ik kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojee dat jurkje werkt niet echt mee he, ik wil hem van de zomer ook maken voor Emi.

  Enne ik kan je dus niet vinden op fb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oja dat is waar ik ben verborgen... Uhhmmm geef me jou fb anders dan voeg ik je wel toe ;)

  Tja dat jurkje... Ik zou zeggen goed opletten hoe ze pas 1 en 2 hebben getekend en vooral naar de jurk zelf kijken. Vind de beschrijving vrij lastig. Ben blij als het af is. Heb ook al tegen Jamie gezegd dat ik hem niet gauw nog eens maak.
  Moet nu gaan foefelen hoe ik voor en achter passen aan elkaar zet en hoe ik dat weer combineer met de bandjes vast zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij kun je mij onder MissFrodo wel vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen