zaterdag 7 april 2012

Eindelijk af!

Het is zover! Jamie der jurk is eindelijk af!
Het was nogal een opdracht zeg! Maar kwam er dus achter dat bizzkids wat fouten had gemaakt met het patroon weergave als je naar zo'n overzicht kijkt wat je nodig hebt. Achteraf gezien heb ik de achterkant verkeerd gemaakt de bovenkant. Maar het is totaal niet storend gelukkig.


De rimpelstroken kon je afwerken met zigzag, lock of rolzoom. De bovenste rimpelstrook (net onder het bovenstukje) heb ik afgewerkt met een grofe zigzag. Achteraf had ik een kleine zigzag moeten nemen maar ja dat is nu maar zo.


De onderste strook wilde ik eerst met een rolzoom doen op de lockmachine. Maar kreeg de spanning niet goed en na een tijd eraan te hebben zitten klooien had ik het opgegeven. De strook had al wel een grote zigzag. Daaroverheen heb ik een kleine zigzag gedaan en zag er beter uit. Wie weet kan je het een beetje zien op de foto hierboven. Moest ook wel echt even puzzelen hoe ik het beste de rimpels erin kreeg. Uiteindelijk kreeg ik van iemand deze link. Oke mijn strook was al wel rond en de jurk natuurlijk ook al dus was even kijken of het ging. Zoals jullie dus zien is het gelukt! Deze strook is dan ook beter gelukt dan die bovenste decoratie strook.
Al was het proestend en zuchtend werk, mijn meissie is er blij mee en straalt er mooi is. En daar doe je het toch voor? Hij is eigenlijk iets te krap want als hij uit is zie je het ritsje in haar lijf zitten maar haar hoor je niet klagen. Ze vind hem gewoon erg lekker zitten!
Stiekem toch ook wel jammer dat hij niet in grote mensen maat is hoor haha.

zusje wilde ook graag mee op de foto
hoe moe ze ook was
Toen ik op me horloge keek schrok ik me rot: half 5!!! Oeps...
Ik zou nog een broeder bakken voor manlief. Dus nog gauw gedaan en hij is nog niet zo lang klaar. Hebben we weer wat lekker voor het weekend.


6 opmerkingen:

 1. Leuke jurk Ilse!
  Maar wat is een "broeder"?

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Esther.
  Een broeder is een brood soort.
  Basis is bloem, ei melk en gist. :)

  Ja mooi he MissFrodo!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een Brabantse Broeder? Zo'n heel lekker brood met (bruine) suiker erin?
   Die zijn zoooooooo lekker :)

   Verwijderen
  2. Of het brabants is zou goed kunnen! Maar suiker doe ik er nooit doorheen maar gaat er meestal op tijdens het eten ;)

   Verwijderen
  3. Ik bedacht me later dat het geen suiker, maar spijs is. :)

   Verwijderen