donderdag 22 maart 2012

bey bey lockmachine

Ja ik denk er echt serieus over na om de lockmachine (silvercrest van de lidl) weg te doen.
Waarom?
Mmmm waar zal ik beginnen?
Voordat ik echt kan gaan naaien ermee ben ik uren bezig om de spaning en draden goed te krijgen. De onderste (lijn 1 en 2) gaan vaak uit de naalden onderin. Blijven ze daar eindelijk in zitten dan breekt er een andere draad...
Voordat ik echt aan het werk ga probeer ik natuurlijk wel op een proeflapje. Naai / lock ik een rechte lijn en kijk ik erna hoe het is gegaan: redelijk goed op hier en daar een lubber lus pffff

Ik begin het zo zat te worden!
Naaien hoort toch leuk te zijn? Ik heb door dat ding tegenwoordig minder lef en aan geduld ontbreekt elk spoor.
Dus ik denk dat ik mijn zomerjurk maar gewoon "ouderwets" op de naaimachine ga maken en dan maar weer terug zigzaggen.

Iemand tips?

2 opmerkingen:

 1. Hier geen lockmachientje, gewoon alles ja ook tricot op de gewone naaimachine. Hoewel ik heb wel een luxepaardje maar goed gaat allemaal wel prima. Al moet ik zeggen dat als ik de verhalen mag geloven een goede lockmachine een heerlijkheid is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch super om te lezen dat jij er geen hebt hihi.
  Geeft mij weer wat moed.
  Mijn schoonmoeder komt een keertje samen met me naar de lockmachine kijken. Niet dat zij er een heeft en verstand van heeft maar meer omdat 2 mensen meer zien dan 1.
  Maar ook gister nog even een moeder van school gesproken. Die had ook eerst de lockmachine van de lidl gekocht maar had hetzelfde probleem. Daarna heeft ze een andere genomen en een cursus lockmachine gedaan. Schijnt inderdaad een heerlijkheid te zijn maar die heerlijkheid heb ik tot nu toe nog niet ontdekt en daardoor is het naaien voor mij ook minder ontspannen. Dus de jurk zal gewoon gemaakt worden met de naaimachine. En moet zeggen: die keuze geeft me weer terug wat adem!

  Maar man wat naai jij veel en snel! Echt super leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen